sábado, 19 de noviembre de 2011

Primera prova del forn solar

Després d'aquests dies de pluja avui s'aixecat el dia amb una mica de sol, el suficient per donar ànims i fer la primera prova del forn solar. El cel tenia alguns núvols prims que passaven de tant en tant, però duraven poc.

He posat a dintre un bol, de mig litre, de color fosc, amb un plat negre de tapadora i he tancat la porta, a dintre, al principi, hi havia posat un termòmetre de mesurar la temperatura ambient amb un límit de 50 ºC. Al cap de deu minuts vaig haver de treure el termòmetre per que la temperatura ja passava de 50 ºC.

En aquesta època el sol te una inclinació molt acusada i els raigs són una mica més freds que a l'estiu, però al cap d'una hora a dintre del forn ja teníem una temperatura de 75 ºC que al actuar sobre el bol tot aquest espai de temps a escalfat l'aigua a una temperatura que els entesos diuen l'apropiada per fer un bon cafè.

Com es pot apreciar el forn no te encara el reflector.  Quan tingui el reflector fet faré una altra prova per comprovar quants graus puja la temperatura. Tinc l'empeny de fer-li tres reflectors. Suposo que amb 20 o 30 ºC més ja es pot fer un estofat.

La setmana que ve el presentaré en societat i si fa un bon dia i disposant del reflector farem cafè per a tothom.

Animeu-vos i expliqueu les vostres experiències
Paco i Leonardo

No hay comentarios:

Publicar un comentario